Masterclass

De Masterclasses van het Flitshuis.

Een Masterclass van het Flitshuis, wat gaan we dan doen? Tijdens een Masterclass pak ik één onderdeel uit de workshop. En dat is niet de minst onbelangrijke. Eigenlijk de het fundamentele om, “volledig en handmatig,” tot een complete belichting te komen.

Wat moet je zelf al kunnen?

  • Je moet in staat zijn met je eigen camera, handmatig, een belichting te maken van het aanwezige licht. Dat is eigenlijk wat je altijd al doet met je fotografie. Maar dat je dat ook kan in de manuele stand van je camera is belangrijk.
  • Zorg dat je weet hoe je je flitser in de manuele stand kan zetten.

Wat heb je nodig?

  • Een camera waarmee je manueel een belichting mee kan maken.
  • Een reportageflitser waarvan manueel de flitssterkte is in te stellen.

Kan iedereen aan deze Masterclass mee doen? Belangrijk is dat je manueel je camera kan bedienen. Je bent in staat handmatig een belichting te maken met je camera. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen onbekende voor je. Daarnaast heb je een flitser nodig die handmatig is in te stellen. Twijfel je of jouw flitser voldoet, stuur mij merk en type en ik zoek het voor je uit.

Nadat je je hebt ingeschreven en je zit op Facebook, word je toegevoegd aan een Facebookgroep speciaal voor de Masterclass. Via deze groep word je geïnformeerd over de Masterclass. Dit zijn stukjes voorbereiding en theorie zodat we tijdens de Masterclass zelf snel met de praktijk aan de gang kunnen. Ook volgt daar praktische informatie over bv de locatie, verzamelplek, parkeergelegenheid en wat verder nog belangrijk kan zijn. Heb je geen Facebook dan word je via de mail geïnformeerd. Het voordeel van de Facebookgroep is dat we na de Masterclass onze oefeningen kunnen delen en ik nog tips kan geven waar je weer verder mee kan.

Ben je geïnteresseerd? Wanneer, wat kost het, waar kan ik mij inschrijven en waar is het?

Houd de pagina van het Flitshuis in de gaten. Binnenkort volgen de data en alles wat je nodig hebt.