Contact & Prijzen

HET FLITSHUIS

Johan Huizing
Aristotelesstraat 116
3822 BT Amersfoort

KVK 32112453

info@flitshuis.nl

06 – 149 706 12


Prijzen

Workshops Flitstechniek

 • Workshop max. 4 personen € 95,00 p.p.
 • Privé workshop € 195,00*

Masterclass prijs op aanvraag.

Rondleiding door het Flitshuis voor fotoclubs, klik hier

Andere wensen?

 • workshops op locatie
 • masterclass
 • persoonlijke begeleiding bij vakopleiding
 • presenties, praktijk les op vakopleiding

Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

* exclusief reiskosten, € 0,40  p/km, en eventuele parkeerkosten.

 


fb

AANMELDEN VOOR EEN WORKSHOP?
STUUR EEN MAIL NAAR
info@flitshuis.nl


Even voorstellen. Mijn naam is Johan Huizing, getrouwd en vader van drie kinderen. Wij wonen in Amersfoort. Ik ben portretfotograaf, eigenaar, en bedenker van het Flitshuis. Ik heb drie jaar gestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Nog voor dat ik naar de academie ging had ik al bijzonder veel interesse voor flitsers. Niet de studio-flitsers maar gewoon de flitser die je op je camera kan zetten, de reportageflitser. Een kleine krachtige en compacte lichtbron die op vele manieren is in te zetten.  Op de fotoacademie ben ik mij meer gaan verdiepen in de flitser. Hoe die werkt, soorten flitsers, de grenzen van het flitsen en hoe je hem op een creatieve manier kan gebruiken.

De fotografen waardoor ik geïnspireerd ben zijn, de Nederlandse fotografe “Rineke Dijkstra”,  de Engelse fotograaf “Martin Parr” en de Belgische fotograaf “Carl de Keyzer”. Alle drie weten ze de flitser op een bijzondere en eigen manier in te zetten. Ik mijn werk ben ik de flitser steeds vaker gaan gebruiken. En ik kan nu wel zeggen dat er in bijna bij al mijn werk is geflitst.

Mijn werkshop flitstechniek is gebaseerd op mijn onderzoek naar de flitser op de fotoacademie. In een duidelijk verhaal met voorbeelden en praktijkopdrachten neem ik je mee in de techniek van de reportageflitser. Met als doel, “controle te hebben over het flitslicht en het omgevingslicht”. Enige voorkennis is wel een vereiste. De termen Sluitertijd, diafragma, ISO en stops klinken je niet onbekend in de oren. Als dat het geval is meld je dan aan en haal alles uit je flitser wat er in zit.

Groet,

Johan Huizing.

RECENSIES

 • Hanneke Brumlief (Zeewolde)
  Gisteren een workshop gevolgd bij het Flitshuis! Dankzij de inspirerende en heldere uitleg van Johan ga ik ook in de toekomst zeker vaker de flitser gebruiken .
  Echt een aanrader voor iedereen die de flitser doelloos in de kast heeft liggen!
 • Chris Kruisheer (Lelystad)
  De workshop wordt in een kleine groep gegeven. Duidelijke uitleg en tijd voor praktijk. Ik heb er veel van geleerd. Door deze workshop snap je wat je nou echt aan het doen bent met flitsen. Johan bedankt.
 • Anton van Beek (Amsterdam)
  Afgelopen Zondag door Johan Huizing met zijn Flitshuis ondergedompeld in het geheim hoe je met flitser (jawel) hele mooie foto’s maakt zonder dat je model wordt ‘platgeflitst’, we hebben naast een stuk praktische theorie ook met elkaar geoefend. Wat een openbaring en wat heb ik veel geleerd.
  Ben je (nog) geen flistsfan? Dan wil ik je aanraden deze workshop te volgen. Superleuk en ontzettend leerzaam.
 • Janine Postma (Almere-Buiten)
  Een maand geleden gaf Johan een lezing bij onze fotoclub, dat was heel interessant! Gisteren heb ik de workshop gevolgd. In een prettig zaaltje, met een gezellige groep. Het was goed om alles nog een keer te herhalen zodat er ineens kwartjes gaan vallen. En als je het dan in het tweede deel van de workshop met gerichte opdrachten zelf mag proberen blijkt dat er nog veel geoefend moet worden om het echt te laten beklijven. Ik heb veel geleerd en zal hier veel profijt van hebben, zeker daar waar ik vroeger dacht dat flitsen niet nodig was
 • Reina Smallenbroek (Leek)
  Wil je (beter) leren flitsen en foto’s niet platflitsen dan is de workshop van Het Flitshuis een aanrader. Johan legt boeiend de techniek uit hoe zijn foto’s tot stand zijn gekomen en laat je daarnaast ook in de praktijk oefenen.
 • John de Groot (Amersfoort)
  Eindelijk is het me na lange tijd gelukt om een workshop flitsen van Johan bij te wonen.
  Johan heeft op een goede leerzame maar ook op een leuke en gezellige manier een presentatie gegeven die mij inzicht heeft gegeven in het manueel kunnen werken met een flitser. Dit brachten we ook meteen in praktijk uit. Johan is zeer bekwaam en technisch onderlegd op dit gebied. Deze workshop was voor mij een echte eye opener. Aanrader voor iedereen die wilt weten wat een flitser doet… hoe een flitser werkt en wat jezelf precies aan het doen bent. Thanks Johan.
 • Wijgert IJlst (Amersfoort)
  Vanmiddag een zeer leerzame workshop Flits Techniek gevolgd, die werd gegeven door Johan Huizing. Erg nuttig, leerzaam en praktisch met handige eye openers. De reportage flitser is geen ‘eng ding’ meer. Nu lekker oefenen. Kan deze workshop aan iedereen aanbevelen. Johan legt het helder en duidelijk uit en komt met praktische voorbeelden.
 • Martine van Os (Zeewolde)
  Geweldig goeie flits workshop gevolgd bij Johan! Zelfs ik snapte de theorie meteen en de praktijk was erg leuk en leerzaam! Door jou ben ik om, ik ga aan de slag met mijn flitser!! Dank je wel en ga zo door!!
 • Merel Bormans (Amersfoort)
  Ik heb een flitsworkshop gehad van Johan, hij legt de theorie met veel geduld en helder uit. Zeer duidelijke plaatjes en voorbeelden erbij. Je merkt ook dat Johan een echte verteller is, hij praat makkelijk. Na de duidelijke theorie zijn we voor praktijkopdrachten naar buiten gegaan en daar wordt de theorie tot uitvoer gebracht. Een workshop die ik van harte kan aanbevelen als je nog niet zo goed met je reportageflitser kunt werken
 • Nathalie Baars (Nijkerk)
  Afgelopen zaterdag een super toffe en heldere cursus gevolgd bij Johan. Ik was altijd een beetje ‘bang’ voor mijn opzet flitser omdat ik nooit echt de kwaliteit foto’s ermee kreeg welke ik zocht. Maar vanaf heden ga ik er zeker mee aan de gang! Dus wil je een duidelijke cursus volgen waar je echt wat mee kunt als flits leek zijnde, raad ik je deze zeker aan. Vooral ook omdat Johan zijn enthousiasme erg aanstekelijk werkt
 • Annemarie Welp (Amersfoort)
  Geweldig leuke workshop. Duidelijke en heldere uitleg, terugkoppelen of de theorie gesnapt wordt en opnieuw uitleggen. Oefening doen om theorie in de praktijk te brengen en Johan beantwoord met alle geduld de vragen.
  Door de workshop is mijn flitser tot leven gekomen!!
 • Taco Vos (Soest)
  Het was zondag 26 juni erg regenachtig. Toch vloog de tijd voorbij tijdens de workshop flitstechniek gegeven door Johan Huizing. Als reisjournalist gebruik ik mijn flitser zelden maar dat gaat veranderen. Ik heb veel bijgeleerd waarvoor dank. Johan geeft zijn workshop met humor, een heldere uitleg en veel persoonlijke aandacht voor de aanwezigen. Zijn workshop is geschikt voor zowel beginners als professionele fotografen. Dus gewoon doen!
 • Hans Aalbers (Amersfoort)
  Hele leerzame workshop en beslist aan te raden. Voorheen vond ik die flitser maar een onbegrijpelijk ding en gebruikte hem zelden of hooguit in TTL. Johan leert je op een duidelijke manier creatief met flitslicht te werken wat mij zo enthousiast heeft gemaakt dat ik bijna niet meer zonder flitser op pad ga.
 • Renate Oskam (Gouda)
  Gisteren de workshop flitstechniek gevolgd en vandaag al enthousiast aan het oefenen geslagen. Johan heeft een heel handige manier bedacht om eindelijk het effect van alle instellingen op elkaar, te leren begrijpen. Hoewel ik nog een hoop moet oefenen, is de flitser nu geen eng ding meer voor me. Hij zal nu niet meer achter in de kast blijven liggen. De workshop is een absolute aanrader voor iedereen die de geheimen van de flitser wil leren doorgronden!
 • Petra Peduzzi (Joure)
  Vandaag een workshop gevolgd, geweldig….ik ben niet van de theorie….maar wat een enthousiasme. Ben helemaal om om met mijn flitser te gaan werken.
  Bedankt Johan, tot de ” Geheime Kamer “. Vandaag voor het eerst de flitser gebruikt bij foto’s voor make a Memory. Kan ze niet plaatsen, maar ik ben er erg blij mee. Kan nu beter omgaan met het vervelende duurlicht van de ziekenhuiskamer. Zo zie je maar Johan Huizing het komt overal van pas, van mooie tot droevige foto’s. bedankt!!!
 • Rob de Jode (Epe)
  Een paar weken geleden heb ik een workshop bij Johan gevolgd. Ik heb er veel van opgestoken en intussen het geleerde ook al ingezet. Wat een verbetering, geen TTL, maar manueel flitsen waarbij jezelf de belichting in de hand hebt. Ik heb al velen om mij heen op Johan gewezen en hoop dan ook dat zij zich aanmelden en net zo enthousiast worden over flitsen. Ja veel fotografen vinden flitsen erg lastig, maar na de workshop, als het kwartje valt denk je daar anders over. Johan legt het duidelijk uit, is gepassioneerd bezig en weet het goed over te brengen. En het fijne is dat je ook na de workshop op Johan kunt terugvallen. Een aanrader dus!!!
 • Cecar Mario de Miranda (Nieuwegein)
  Met al een redelijke ervaring in fotografie vond ik de Workshop van Het flitshuis zeer nuttig. Veel van mijn kennis heb ik te danken aan de vele leesinfo en filmpjes op internet. De workshop bied net dat ene stukje duidelijkheid wat je soms kan missen.Ik heb zelf een goede uitleg gehad op een aantal vragen waar ik een aantal jaren mee zat maar eigenlijk nooit echt had gesteld. Door het ook nog in de praktijk toe te passen tijdens de workshop zag ik direct het resultaat. Ik heb dan ook mijn nieuwe verworven kennis direct die avond toegepast bij mijn opdracht(evenementenfotografie). Ik was zeer content met het resultaat.
 • Hilde van Wilsum (Zwolle)
  Een zeer nuttige workshop, Johan legt bevlogen de theorie en praktijk uit, eindelijk kan ik mijn flitser van de TTL stand halen, en verder oefenen op de manuele stand. Een stap verder in mijn ontwikkeling in de fotografie!! Een echte aanrader om deze workshop te volgen!!