Masterclass

De Masterclasses van het Flitshuis.

Een Masterclass van het Flitshuis, wat gaan we dan doen? Tijdens een Masterclass pak ik drie onderdelen uit de workshop. En dat zijn niet de minst belangrijke onderdelen. Eigenlijk de drie fundamentele onderdelen die je nodig hebt om, “volledig en handmatig,” tot een complete belichting te komen, te behouden en te kunnen sturen op flitslicht en het licht van de omgeving. De volledige controle over flitslicht, omgevingslicht, dynamiek en scherptediepte.

De drie onderdelen van de Masterclass.

  1. EEN BELICHTING MAKEN
    Als eerste neem ik jullie mee hoe je handmatig tot een totale belichting komt. Daarmee bedoel ik een belichting van het flitslicht en een belichting van het licht wat al aanwezig is. Het zogenaamde omgevingslicht.
  2. EEN BELICHTING BEHOUDEN
    Hoe behouden we die? Hiervoor gaan we aan de slag met het Flitshuis. Het Flitshuis is namelijk niet alleen de naam waaronder ik de workshops, lezingen en masterclasses geef. Het Flitshuis is een uniek werkmodel waarmee je alles “handmatig” onder controle houdt. Scherptediepte en dynamiek aanpassen? Het Flitshuis laat je verschillende routes zien hoe je dat aan kan passen zonder dat je de grip op je belichting verliest.
  3. EEN BELICHTING BIJSTUREN
    Ietsje meer flitslicht of minder licht van de omgeving? Wist je dat er zeker al vijf knoppen zijn waarmee je gedoseerd kan sturen op je flitslicht en omgevingslicht? Het Flitshuis laat precies zien welke knop op welk licht van invloed is. Om goed te kunnen doseren en soms aan de andere kant weer te kunnen compenseren is het Flitshuis een onmisbaar instrument.

Kan iedereen aan deze Masterclass mee doen? Belangrijk is dat je manueel je camera kan bedienen. Je bent in staat handmatig een belichting te maken met je camera. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen onbekende voor je. Daarnaast heb je een flitser nodig die handmatig is in te stellen. Twijfel je of jouw flitser voldoet, stuur mij merk en type en ik zoek het voor je uit.

Nadat je je hebt ingeschreven en je zit op Facebook word je toegevoegd aan een Facebookgroep speciaal voor de Masterclass. Via deze groep word je geïnformeerd over de Masterclass. Dit zijn stukjes voorbereiding en theorie zodat we tijdens de Masterclass zelf snel met de praktijk aan de gang kunnen. Ook volgt daar praktische informatie over bv de locatie, verzamelplek, parkeergelegenheid en wat verder nog belangrijk kan zijn. Heb je geen Facebook dan wordt je via de mail geïnformeerd. Het voordeel van de Facebookgroep is dat we na de Masterclass onze oefeningen kunnen delen en ik nog tips kan geven waar je weer verder mee kan.

Ben je geïnteresseerd? Wanneer, wat kost het, waar kan ik mij inschrijven en waar is het?

Houd de pagina van het Flitshuis in de gaten. Binnenkort volgen de data en alles wat je nodig hebt.